Jutro jest święto i aby nie kupować ciasta w sklepie, radzę dziś zrobić sernik z mango. Weź deser wieczorem, aby miał czas na dobre zaparzenie w lodówce przez noc. Dla wygody możesz użyć gotowego puree z mango.
Składniki
- ciasteczka (cukier) – 150 g
- masło - 100 g
- cukier waniliowy - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.
Dodaj stopione masło, cukier waniliowy i wymieszaj.
Połóż na dnie przygotowanej formy i lekko ubij.
Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.
W głębokiej misce połącz twaróg, śmietanę i cukier puder.
Dodaj obrabiany przedmiot z żelatyną i zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.
Umieść w formie na podstawie ciastek, spłaszcz i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Obierz Mango, odetnij miąższ z pestki i zmiel w blenderze.
Żelatynę wymieszać z zimną wodą i pozostawić na 10 minut.
Połącz puree z mango, cukier i namoczoną żelatynę.
Wlej półfabrykat mango na warstwę twarogu i wstaw do lodówki na kolejne 2 godziny.