desery 16.07.2023

sernik z mango

20 min
6 porcji
Sernik z mango
noirchocolate, stock.adobe.com
0

Jutro jest święto i aby nie kupować ciasta w sklepie, radzę dziś zrobić sernik z mango. Weź deser wieczorem, aby miał czas na dobre zaparzenie w lodówce przez noc. Dla wygody możesz użyć gotowego puree z mango.

Składniki

dla podstawy:
dla warstwy twarogowej:
dla warstwy Mango:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.

Dodaj stopione masło, cukier waniliowy i wymieszaj.

Połóż na dnie przygotowanej formy i lekko ubij.

Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.

W głębokiej misce połącz twaróg, śmietanę i cukier puder.

Dodaj obrabiany przedmiot z żelatyną i zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.

Umieść w formie na podstawie ciastek, spłaszcz i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obierz Mango, odetnij miąższ z pestki i zmiel w blenderze.

Żelatynę wymieszać z zimną wodą i pozostawić na 10 minut.

Połącz puree z mango, cukier i namoczoną żelatynę.

Wlej półfabrykat mango na warstwę twarogu i wstaw do lodówki na kolejne 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy