
Jeśli lubisz chrupiące, aromatyczne przekąski z przyprawami - ten przepis jest właśnie dla ciebie! Mówię Ci, jak zrobić domowe chipsy pita z serem w piekarniku. A jednocześnie dzielę się moją ulubioną mieszanką przypraw, która doskonale do nich pasuje.
Składniki
- Pita - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 1 ząbek
- ser - 30 g
- sól - 1 szczypta
- mielony różowy pieprz - 1 szczypta
- mielona kolendra - 1 szczypta
- mielony imbir - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb pita w trójkąty ostrym nożem lub nożyczkami kuchennymi.

Zmiel czosnek i zetrzyj ser na drobnej tarce.

Połącz czosnek, oliwę z oliwek, sól i przyprawy.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż Trójkąty pita w jednej warstwie.

Posmaruj każdy kawałek aromatycznym sosem i posyp tartym serem.

Piecz frytki przez 5 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Przepis Wideo
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz