przekąski 07.10.2022

domowe chipsy pita

15 min
2 porcje
Domowe chipsy pita
0

Jeśli lubisz chrupiące, aromatyczne przekąski z przyprawami - ten przepis jest właśnie dla ciebie! Mówię Ci, jak zrobić domowe chipsy pita z serem w piekarniku. A jednocześnie dzielę się moją ulubioną mieszanką przypraw, która doskonale do nich pasuje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb pita w trójkąty ostrym nożem lub nożyczkami kuchennymi.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zmiel czosnek i zetrzyj ser na drobnej tarce.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połącz czosnek, oliwę z oliwek, sól i przyprawy.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż Trójkąty pita w jednej warstwie.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Posmaruj każdy kawałek aromatycznym sosem i posyp tartym serem.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piecz frytki przez 5 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Domowe chipsy pita: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Przepis Wideo

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz