
Chleb pita z wędzonym kurczakiem i warzywami to szybka i sycąca przekąska, którą można przygotować na domowy posiłek lub przekąskę w podróży lub w pracy. Możesz eksperymentować z nadzieniami.
Składniki
- pomidory - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta pekińska - 4 liścia
- Ser Cheddar - 50 g
- wędzony kurczak - 60 g
- Pita - 2 kawałki
- ketchup - 2 art.
- majonez - 2 art.
- suszone zioła - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj kapustę pekińską i pokrój pomidora w paski. Wymieszać.

Zetrzyj ser i pokrój mięso w paski.

Posmaruj środkową część chleba pita keczupem. Ułóż warzywa, mięso i ser na wierzchu. Wlać majonez i posypać suszonymi ziołami.

Owinąć nadzienie chlebem pita, szczelnie, ale nie za bardzo, aby nie rozerwać skorupy.

Połóż na gorącym grillu i przykryj. Smaż przez 4 minuty. Możesz usmażyć chleb pita na patelni grillowej, ale w tym przypadku lepiej docisnąć łopatką na wierzchu.

Przenieś gotową przekąskę na deskę do serwowania, poczekaj, aż trochę ostygnie i ciesz się smakiem!
