
Jesteśmy przyzwyczajeni do kotletów i warzyw w cieście, ponieważ jest to świetna, wszechstronna przekąska. A co, jeśli powiem, że w cieście można usmażyć nawet paluszki krabowe? Jeśli do tej pory nigdy tego nie próbowałeś – Gorąco polecam.
Składniki
- paluszki krabowe - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- Olej roślinny - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko trzepaczką z solą i pieprzem i dodaj przesianą mąkę. Lepiej zrobić to w dwóch seriach, ponieważ może potrzebować mniej.

Dokładnie wymieszaj ciasto – musi być gęste.

Zanurz w nim paluszki krabowe. piecz w rozgrzanym do czerwoności oleju roślinnym przez około 1-2 minuty z każdej strony.

Smażyć w rozgrzanym do czerwoności oleju roślinnym przez około 1-2 minuty z każdej strony.

Ułóż paluszki krabowe w cieście na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Podawaj je osobno, z chlebem lub ulubionym sosem.
