Wyobraź sobie delikatny i lekki deser, który rozpływa się w ustach. Jego smak jest tak hipnotyzujący, że nie można przestać po pierwszej łyżce. Założę się, że większość z was wyraźnie przedstawiła Panna Cotta. Proponuję jej przepis na czekoladę!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 15 minut.
Zetrzyj czekoladę na grubej tarce. Odłóż najpiękniejsze wióry do dekoracji.
Wymieszaj śmietanę, cukier i wanilinę na patelni. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodaj czekoladę, żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści.
Wlej płyn do misek i umieść w chłodnym miejscu na 3 godziny. Podawaj gotową Panna Cotta, ozdobioną kawałkami czekolady.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy