desery 22.01.2022

czekoladowa Panna Cotta

3 godz. 20 min.
4 porcje
Czekoladowa Panna Cotta
0

Wyobraź sobie delikatny i lekki deser, który rozpływa się w ustach. Jego smak jest tak hipnotyzujący, że nie można przestać po pierwszej łyżce. Założę się, że większość z was wyraźnie przedstawiła Panna Cotta. Proponuję jej przepis na czekoladę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 15 minut.

Czekoladowa Panna Cotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zetrzyj czekoladę na grubej tarce. Odłóż najpiękniejsze wióry do dekoracji.

Czekoladowa Panna Cotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wymieszaj śmietanę, cukier i wanilinę na patelni. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.

Czekoladowa Panna Cotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj czekoladę, żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści.

Czekoladowa Panna Cotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej płyn do misek i umieść w chłodnym miejscu na 3 godziny. Podawaj gotową Panna Cotta, ozdobioną kawałkami czekolady.

Czekoladowa Panna Cotta: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy