solone masło na zimę

35 min
6 porcji
Solone masło na zimę
Irina, stock.adobe.com
0

Olejki słyną z pachnącego leśnego aromatu i aby go zachować, lepiej gotować je na zimę bez octu. Właśnie taki przepis wam dzisiaj opowiem. Solone masło to pyszny kęs, który będzie odpowiedni na każdym stole!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Masło, przygotuj, wyczyść i dokładnie spłucz.

Złóż na patelnię, dodaj wodę, połowę soli i gotuj przez 20 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka i pozostaw na 3-5 minut.

Wymieszaj masło z przyprawami, olejem i pozostałą solą.

Złożyć w wysterylizowane słoiki, szczelnie zamknąć pokrywkami i przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy