galaretka - pięć minut czerwonej porzeczki bez pestek

15 min
10 porcji
Galaretka
Maria, stock.adobe.com
0

Piękny kolor, przyjemny smak i pyszny zapach! A ile witamin w jednej łyżce! Wszystko to o cudownej galaretce-pięciominutowej czerwonej porzeczki. Lepiej gotować bez pestek. Mówię Ci, jak to robię.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatynę zalać wodą i odstawić na 15 minut.

Posortuj czerwone porzeczki, włóż do durszlaka i spłucz.

Zmiel jagody w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito.

Powstałe puree wymieszaj z cukrem i gotuj przez 5 minut po ugotowaniu.

Zdejmij patelnię z ognia, wlej żelatynę i wymieszaj.

Rozłóż gorącą galaretkę w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy