dżem jabłkowo-mandarynkowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z jabłek i mandarynek
0

Aby dżem jabłkowy był smaczniejszy i bardziej oryginalny, możesz dodać do niego więcej owoców lub jagód. Proponuję tym razem współżycie i dodać mandarynki. To taki nieoczekiwany ruch, ale na pewno zasługuje na uwagę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i pokrój w kliny. Rozłóż mandarynki na plasterki.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5-7 minut.

Włóż do niego jabłka i gotuj przez kolejne 15 minut.

Dodaj mandarynki i gotuj wszystko razem przez kolejne 20-25 minut na małym ogniu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy