sok jabłkowy z miąższem przez sokowirówkę na zimę

25 min
7 porcji
Sok jabłkowy z miąższem przez sokowirówkę na zimę
Maryna, stock.adobe.com
0

Jabłka robią dużo konserwacji. Zwykle są to dżemy, dżemy, pastylki do ssania i kompoty. Możesz również przygotować sok jabłkowy z miąższem przez sokowirówkę. Przepis dodaje trochę cukru, ale dzieje się tak tylko wtedy, gdy owoce są kwaśne.

Składniki

  • jabłka - 3 kg
  • cukier - 150 g
  • woda - 250 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona, posiekaj.

Przełóż owoce przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstałe ciasto z wodą, cukrem i gotuj przez 10 minut.

Wlej sok, wymieszaj i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Wlej do słoików i zwiń sok jabłkowy z miąższem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy