Sałatka z kalafiora i fasoli na zimę

50 min
12 porcji
Sałatka z kalafiora i fasoli na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Poświęć trochę czasu i zrób sałatkę z kalafiora i fasoli. Obfita konserwacja pomoże Ci dobrze, gdy nie masz czasu na przygotowanie pełnego obiadu. Zamiast świeżych pomidorów można użyć soku pomidorowego lub pasty zmieszanej z wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę w wodzie przez 2 godziny.

Zmień wodę i gotuj fasolę do połowy ugotowanej.

Rozłóż kalafior na kwiatostany, odetnij szorstkie krawędzie.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Włóż kalafior do rondla, dodaj masę pomidorową, wodę, olej, przyprawy, cukier i sól.

Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Dodaj fasolę, mielony czosnek i kwas cytrynowy. Gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą sałatką i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy