psiankowata marynowana jak oliwki na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Psiankowata marynowana jak oliwki na zimę
0

Wykwintna psianka to wspaniały preparat na zimę, który można wykorzystać jako alternatywę dla oliwek w koktajlach, sałatkach i przekąskach. Marynata łączy w sobie umiarkowaną kwaskowatość, sól i aromatyczne przyprawy, dzięki czemu jagody są jeszcze bardziej apetyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj psiankowate i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę ze wszystkimi innymi składnikami.

Wlać psiankowatą i pozostawić pod przykryciem na 20 minut.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i wlej z powrotem.

Rzuć psiankowatą na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy