sałatki 22.01.2022

świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką

15 min
6 porcji
Świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką
0

W sezonie warzywnym naprawdę chcę mieć czas, aby cieszyć się tą różnorodnością smaków. Najprostszym sposobem jest codzienne przygotowywanie różnych sałatek. Proponuję poszerzyć asortyment zwykłych potraw i przygotować świeżą sałatkę z rzodkiewką i kapustą pekińską.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską, strząśnij i obierz górne liście, a następnie pokrój.

Świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój rzodkiewki, ogórki, pomidory, paprykę i zioła.

Świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

W głębokiej misce połącz kapustę, sok z cytryny i sól. Dodaj resztę warzyw, zioła i delikatnie wymieszaj.

Świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pieprz i dopraw sałatkę oliwą z oliwek.

Świeża sałatka z kapustą pekińską i rzodkiewką: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy