squash jako grzyby na zimę

20 min
12 porcji
Squash jako grzyby na zimę
Lyudmila, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o solenie warzyw, najczęściej przychodzą na myśl ogórki i pomidory. Z jakiegoś powodu wszyscy zapominają o kabaczkach. Niemniej jednak doskonale wchłaniają smaki i przypominają grzyby. Przygotujmy dziś Kabaczek jako grzyby na zimę.

Składniki

  • Patisson - 3 kg
  • koperek - 4 parasol
  • czosnek - półgłówki
  • czarny pieprz (groszek) – 1 łyżeczka
  • cukier - 1 art.
  • sól (bez zjeżdżalni) – 4 art.
  • Olej roślinny - 120 ml
  • ocet - 100 ml
  • woda (filtrowane) – 2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz Squash, pokrój duże okazy.

W głębokim rondlu połącz wodę, cukier, sól, czarny pieprz i olej.

Dodaj grubo posiekane ząbki czosnku, parasole koperkowe i zagotuj.

Dodaj Kabaczek i gotuj przez 5 minut od ponownego wrzenia.

Warzywa wyłowić łyżką cedzakową i włożyć do słoików.

Wlej ocet, wrzącą marynatę i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy