galaretka z czerwonej porzeczki z miętą

25 min
6 porcji
Galaretka z czerwonej porzeczki z miętą
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy wypróbowałem tę wersję kęsa porzeczki u sąsiada. Tylko ona drobno tnie miętę, więc cząsteczki pozostają. Oferuję ci własną wersję galaretki z czerwonej porzeczki z miętą. Jak dla mnie wszystko jest po prostu idealne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel przygotowane jagody w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć skórki i pestki.

Dodaj cukier, związane łodygi mięty i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Wyjmij gałązki mięty i wyrzuć. Już nadali dżemowi smak, więc nie będą już potrzebne.

Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 5 minut. Włóż do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy