adjika z ostrej papryki na zimę bez gotowania

15 min
12 porcji
Adżika z ostrej papryki na zimę bez gotowania
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Kapsaicyna, która znajduje się w ostrej papryce, doskonale spełnia rolę konserwanta. Z tego powodu adjika z ostrej papryki jest doskonale przechowywana nawet bez gotowania. Ocet, który jest dodawany w tym przepisie, jest bardziej przeznaczony do zmiany smaku przedmiotu obrabianego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę na pół i obierz nasiona.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Dodaj sól, przyprawy, ocet i dobrze wymieszaj.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przenieś do przechowywania w chłodne, ciemne miejsce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy