Mówiąc o prostych, niedrogich i niedrogich półfabrykatach, nie można ominąć sałatki z rzodkiewki. Tarka do koreańskiej marchwi nie zaszkodzi mu, chociaż możesz to zrobić. A reszta procesu jest tak prosta, że każdy sobie z tym poradzi.
Składniki
- rzodkiewka - 1.3 kg
- marchew - 1 kg
- Zieleń - 1 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 70 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj rzodkiewkę i marchewkę na koreańskiej tarce i posiekaj warzywa z czosnkiem.
Wymieszaj wszystko razem, dodaj ocet, cukier i sól i ponownie wymieszaj.
Włóż sałatkę do czystych słoików i sterylizuj przez 20-25 minut w garnku z wrzącą wodą.
Rzuć puszki rzodkiewki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy