sałatka z rzodkiewki na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sałatka z rzodkiewki na zimę
0

Mówiąc o prostych, niedrogich i niedrogich półfabrykatach, nie można ominąć sałatki z rzodkiewki. Tarka do koreańskiej marchwi nie zaszkodzi mu, chociaż możesz to zrobić. A reszta procesu jest tak prosta, że każdy sobie z tym poradzi.

Składniki

  • rzodkiewka - 1.3 kg
  • marchew - 1 kg
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 1 Głowa
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • ocet - 70 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj rzodkiewkę i marchewkę na koreańskiej tarce i posiekaj warzywa z czosnkiem.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj ocet, cukier i sól i ponownie wymieszaj.

Włóż sałatkę do czystych słoików i sterylizuj przez 20-25 minut w garnku z wrzącą wodą.

Rzuć puszki rzodkiewki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy