dżem psiankowaty

55 min
4 porcje
Dżem psiankowaty
0

Cieszę się, że mogę podzielić się z Tobą przepisem na jeden z ulubionych zimowych preparatów. Jest to dżem psiankowaty o niezwykłym smaku i aromacie. Różni się od zwykłej jagody lub owoców. Ponadto nie będą zbyt mdłe-bardzo harmonijny smak.

Składniki

  • Nightshade - 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1 kg
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej psiankowatą wodą, zagotuj i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj go przez sito.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez kolejne 20 minut i wlej do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy