Niesamowicie smaczna i pachnąca mieszanka na zimę uzyskuje się, dodając borowiki do kapusty. Nie bez powodu nazywane są królewskimi-przekształcają każde danie. Jednocześnie jest to dobre rozwiązanie, gdzie umieścić obfity połów grzybów, aby nie ograniczać się do suszenia i zamrażania.
Składniki
- kapusta - 1 kg
- borowiki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet - 2 art.
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i pokrój.
Posiekaj cebulę z marchewką i smaż na oleju przez 5-7 minut.
Dodaj pomidora i trochę wody i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Dodaj pozostałe składniki, dusić mieszankę przez kolejne 40-45 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy