solanka z borowikami i kapustą na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z borowikami i kapustą na zimę
0

Niesamowicie smaczna i pachnąca mieszanka na zimę uzyskuje się, dodając borowiki do kapusty. Nie bez powodu nazywane są królewskimi-przekształcają każde danie. Jednocześnie jest to dobre rozwiązanie, gdzie umieścić obfity połów grzybów, aby nie ograniczać się do suszenia i zamrażania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i pokrój.

Posiekaj cebulę z marchewką i smaż na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj pomidora i trochę wody i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.

Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj pozostałe składniki, dusić mieszankę przez kolejne 40-45 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy