bakłażany jako grzyby na zimę

45 min
4 porcje
Bakłażany jako grzyby na zimę
0

Jeśli kochasz bakłażany, ale chcesz spróbować czegoś nowego, ten przepis jest dla ciebie. Używam świeżych niebieskich i przypraw, aby stworzyć smak przypominający grzyby. Mogą być używane jako samodzielna przekąska lub dodawane do różnych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę. Jeśli są gorzkie, posolić je, pozostawić na pół godziny i spłukać.

Posiekaj koperek i czosnek.

Zagotuj wodę ze wszystkimi pozostałymi składnikami.

Włóż bakłażany do marynaty i gotuj przez 5 minut po ponownym zagotowaniu.

Dodaj czosnek i koperek i zwiń bakłażany w marynacie do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy