dżem jabłkowy z berberysem

50 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z berberysem
0

Jeśli lubisz gęsty i aromatyczny dżem, powinieneś spróbować zrobić dżem jabłkowy z berberysem według mojego przepisu. Taki dżem nadaje się jako nadzienie do bajgli, ciast i ciast. Można go rozprowadzić na chlebie i nie rozprzestrzenia się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze umyj jabłka, usuń skórkę, pokrój w kliny i usuń środek. Przykryj jabłka cukrem i pozostaw na 6-9 godzin, aby owoce wypuściły sok.

Umieść dżem na średnim ogniu i gotuj przez 1 godzinę.

Dodaj cukierki do dżemu i gotuj przez kolejne 15 minut.

Pod koniec gotowania dodaj ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i przenieś do wysterylizowanych słoików. Zwiń i przechowuj w spiżarni lub piwnicy.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy