Jak miło jest zimą cieszyć się świeżymi smakami lata! Moim ulubionym sposobem na ich zachowanie jest robienie sałatek na zimę. Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem na sałatkę z mintajem i warzywami. Ma jasny i świeży smak i jest idealny dla tych, którzy lubią coś niezwykłego.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i pokrój resztę warzyw.
Ugotuj mintaja do miękkości w słonej wodzie i podziel rybę na kawałki, oddzielając ją od kości.
Lekko podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę. Dodaj pomidory i zagotuj.
Dodaj pozostałe składniki oprócz octu, gotuj sałatkę przez 15 minut.
Wlej ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Zwiń sałatkę w czyste, suche słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy