pigwa z cukrem na zimę

15 min
8 porcji
Pigwa z cukrem na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Wiele gospodyń domowych nie lubi gotować pigwy. Owoce są zbyt twarde i często są atakowane przez robaki. Ale jeśli będziesz cierpliwy i pokroisz go na małe kawałki, otrzymasz niesamowicie smaczny preparat na zimę. Pigwa z cukrem doskonale trzyma się w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pigwę opłucz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Pokrój idealnie suchą pigwę na małe kawałki i umieść w misce o odpowiedniej wielkości.

Dodaj cukier, wymieszaj i włóż do czystych, suchych słoików.

Posyp warstwą cukru na wierzchu, szczelnie zamknij pokrywki i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy