Wybór gotowych sosów w sklepach jest niezwykle bogaty, ale nawet teraz znalezienie wielu oryginalnych ciekawostek jest prawie nierealne. Na przykład taki ketchup wiśniowy. Mówię Ci, jak najlepiej go ugotować i jak przechowywać go w słoikach przez całą zimę.
Składniki
- wiśnia - 2 kg
- cukier - 500 g
- mielona czerwona papryka - 1 łyżeczka
- Curry - 25 g
- czosnek - 3 głowice
- sól - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 25 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń pestki z wiśni i przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj zmiażdżony czosnek i wszystkie inne składniki.
Doprowadzić keczup do wrzenia i gotować na małym ogniu do pożądanej gęstości.
Zwiń go w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy