Solanka grzybowa jest dobra, ponieważ można ją gotować z różnymi rodzajami grzybów. Na przykład ten przepis pomaga mi, gdy trzeba dołączyć Hojny połów grzybów. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie, a co najważniejsze – jak zachować przedmiot przez całą zimę.
Składniki
- kapusta - 1 kg
- grzyby miodowe - 400 g
- marchew - 250 g
- cebula - 250 g
- Olej roślinny - 50 ml
- sól - 1 art.
- pasta pomidorowa - 4 art.
- ziele angielskie - 4 groszek
- liść laurowy - 3 kawałki
- ocet - 2.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby miodowe przez 15 minut we wrzącej wodzie. Posiekaj warzywa.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości. Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Dodaj pozostałe składniki oprócz octu. Dusić przez kolejne pół godziny.
Wlej ocet i zwiń mieszankę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy