solanka z grzybami miodowymi na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z grzybami miodowymi na zimę
0

Solanka grzybowa jest dobra, ponieważ można ją gotować z różnymi rodzajami grzybów. Na przykład ten przepis pomaga mi, gdy trzeba dołączyć Hojny połów grzybów. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie, a co najważniejsze – jak zachować przedmiot przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby miodowe przez 15 minut we wrzącej wodzie. Posiekaj warzywa.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości. Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Dodaj pozostałe składniki oprócz octu. Dusić przez kolejne pół godziny.

Wlej ocet i zwiń mieszankę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy