dżem malinowy bez pestek

25 min
10 porcji
Dżem malinowy bez pestek
Larissa Andreeva, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się robić idealny dżem malinowy bez pestek? W takim razie ten przepis jest dla ciebie! Jagody są wstępnie przecierane przez sito, a następnie mieszane z cukrem i gotowane. Jako środek konserwujący polecam stosowanie kwasu cytrynowego.

Składniki

  • Malina - 3 kg
  • cukier - 1,5 kg
  • kwas cytrynowy - na czubku noża

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj jagody malin przez sito.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Umieść garnek na małym ogniu, zagotuj i dodaj kwas cytrynowy.

Gotuj przez 5-7 minut, włóż do czystych, suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy