Pyszne domowe bułki z bakłażana są popularnie nazywane językiem teściowej. Można je przygotować nie tylko jako gorącą przekąskę, ale także zwinąć w słoiki na zimę. Dzisiaj powiem Ci, jak to zrobić poprawnie. I dodaj trochę ostrej papryki dla smaku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż połowę papryki, chili, obrane pomidory i czosnek przez maszynę do mięsa.
Pokrój bakłażana w cienkie plasterki i lekko podsmaż.
Pokrój pozostałą paprykę w paski i zawiń w bakłażany. Możesz związać bułki gałązkami zieleni lub zielonej cebuli.
Zagotuj puree warzywne z olejem, octem, cukrem i solą.
Włóż tam bakłażana i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.
Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz