ostry język teściowej z bakłażana na zimę

1 godz. 10 min.
6 porcji
Ostry język teściowej z bakłażana na zimę
Maryna Voronova, stock.adobe.com
0

Pyszne domowe bułki z bakłażana są popularnie nazywane językiem teściowej. Można je przygotować nie tylko jako gorącą przekąskę, ale także zwinąć w słoiki na zimę. Dzisiaj powiem Ci, jak to zrobić poprawnie. I dodaj trochę ostrej papryki dla smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż połowę papryki, chili, obrane pomidory i czosnek przez maszynę do mięsa.

Pokrój bakłażana w cienkie plasterki i lekko podsmaż.

Pokrój pozostałą paprykę w paski i zawiń w bakłażany. Możesz związać bułki gałązkami zieleni lub zielonej cebuli.

Zagotuj puree warzywne z olejem, octem, cukrem i solą.

Włóż tam bakłażana i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz