kompot z tarniny na zimę

15 min
20 porcji
Kompot z tarniny na zimę
lilechka75, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zaopatrzyć się w przydatne półfabrykaty na zimę, na pewno musisz ugotować kompot z tarniny. Do tego konserwanty nie będą potrzebne. Doskonale zastąpią je kwas jabłkowy, który jest więcej niż wystarczający w tarninie.

Składniki

  • turn - 1 kg
  • cukier - 350 g
  • woda (oczyszczona) – 5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj tarninę i cukier.

Gotuj przez 10 minut i odcedź do osobnej patelni.

Ponownie zagotuj kompot, wlej do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy