sok z irgi w sokowirówce na zimę

1 godz. 0 min.
12 porcji
Sok z irgi w sokowirówce na zimę
alexandermils, stock.adobe.com
0

Jeśli wypełniasz swoją spiżarnię różnorodnymi zapasami na zimę, pamiętaj, aby ugotować sok z irgi w sokowirówce. Uważa się, że w porównaniu z wyciśniętym sokiem jest bogatszy w witaminy i pierwiastki śladowe. Ponadto w ten sposób można uzyskać więcej soku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i spłucz Irgu pod bieżącą wodą.

Umieść jagody w specjalnej komorze i przykryj cukrem.

Wlej wymaganą ilość wody do odpowiedniej Komory.

Umieść sokowirówkę na ogniu i gotuj, aż irga odda cały sok.

Wlej sok do rondla, gotuj przez 5 minut i wlej do przygotowanych butelek. Zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy