kompot z czerwonej porzeczki i malin na zimę

15 min
20 porcji
Kompot z czerwonej porzeczki i malin na zimę
Viktoriya, stock.adobe.com
0

Nie bez powodu natura zabarwiła te jagody jednym kolorem. Ich smak i aromat łączą się idealnie! Chcesz się o tym przekonać z własnego doświadczenia? Ugotuj kompot z czerwonej porzeczki i malin! Proponuję użyć mojego ulubionego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Maliny i czerwone porzeczki opłucz pod bieżącą wodą.

Włóż jagody do słoików, wypełniając nie więcej niż połowę i zalej wrzącą wodą do góry. Przykryj pokrywkami i pozostaw na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 5 minut.

Wlej wrzący syrop do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy