kawior z imbiru na zimę przez maszynę do mięsa

30 min
6 porcji
Kawior z imbiru na zimę przez maszynkę do mięsa
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Zimą konserwacja grzybów zachwyca pysznym smakiem i przywołuje wspomnienia o obfitej jesieni. W każdym razie dzieje się tak ze mną, gdy otwieram słoik kawioru z imbiru. Możesz go ugotować na różne sposoby, ale bardzo podoba mi się ten przepis.

Składniki

  • Rydzyk (gotowane) – 2 kg
  • czosnek - 50 g
  • cebula - 300 g
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 50 ml
  • ocet - 80 ml
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 1,5 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Przepuść gotowane grzyby przez maszynę do mięsa.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na średnim ogniu.

Dodaj czarny pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Tomić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.

Zwiń kawior, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy