Zimą konserwacja grzybów zachwyca pysznym smakiem i przywołuje wspomnienia o obfitej jesieni. W każdym razie dzieje się tak ze mną, gdy otwieram słoik kawioru z imbiru. Możesz go ugotować na różne sposoby, ale bardzo podoba mi się ten przepis.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Przepuść gotowane grzyby przez maszynę do mięsa.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj czarny pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Tomić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.
Zwiń kawior, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy