zupa grochowa z octem na zimę

1 godz. 30 min.
2 porcje
Zupa grochowa z octem na zimę
0

Uwielbiasz zupę grochową? A co z przygotowaniem kilku takich słoików na zimę? Wymaga to trochę czasu i cierpliwości, ale poza tym wcale nie jest trudne. A dla bezpieczeństwa wystarczy dokładnie wysterylizować słoiki i dodać ocet.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz groszek przez noc, zalej litrem czystej wody i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i paprykę i smaż wszystko do miękkości.

Wyślij warzywa i wszystkie przyprawy do groszku i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet i zwiń zupę grochową do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy