Nie spiesz się, aby ugotować młode ziemniaki. Lepiej ugotuj go w stylu rustykalnym w piekarniku. Minimalny zestaw przypraw, trochę soli, oleju i ziemniaków jest wysyłany do piekarnika na pół godziny. Czosnek nie może być dodawany do gotowego dania.
Składniki
- młode ziemniaki - 1 kg
- czosnek - 2 ząbki
- oregano - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie spłucz szczotką, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.
Pokrój ziemniaki w długie kliny na 6-8 kawałków.
Dodaj sól, mielony pieprz, oregano, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Wyłóż blachę do pieczenia folią i ułóż ziemniaki w równej warstwie.
Piec przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp gotowe ziemniaki posiekanym czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy