dania główne 22.01.2022

młode ziemniaki w stylu wiejskim w piekarniku

45 min
5 porcji
Młode ziemniaki w stylu wiejskim w piekarniku
marysckin, stock.adobe.com
0

Nie spiesz się, aby ugotować młode ziemniaki. Lepiej ugotuj go w stylu rustykalnym w piekarniku. Minimalny zestaw przypraw, trochę soli, oleju i ziemniaków jest wysyłany do piekarnika na pół godziny. Czosnek nie może być dodawany do gotowego dania.

Składniki

  • młode ziemniaki - 1 kg
  • czosnek - 2 ząbki
  • oregano - 0,5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • oliwa z oliwek - 4 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki dokładnie spłucz szczotką, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.

Pokrój ziemniaki w długie kliny na 6-8 kawałków.

Dodaj sól, mielony pieprz, oregano, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia folią i ułóż ziemniaki w równej warstwie.

Piec przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp gotowe ziemniaki posiekanym czosnkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy