dania główne 22.01.2022

makrela z jabłkami w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Makrela z jabłkami w piekarniku
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Jesteśmy przyzwyczajeni do pieczenia kurczaka i kaczki z jabłkami. A co z rybami? Proponuję spróbować upiec makrelę w ten sposób, ponieważ ma dość neutralny smak i przyjemny delikatny miąższ. Jabłka wybierz małe i zielone. Szczególnie dobre będą tutaj małe letnie zbiory.

Składniki

  • makrela - 2 kawałki
  • jabłka (małe) – 4-6 sztuk
  • marchew - 2 kawałki
  • Zieleń - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść makrelę i natrzyj przyprawami ze wszystkich stron.

Pokrój 1-2 jabłka na plasterki, posiekaj warzywa i nadziewaj rybę.

Włóż do formy i ułóż pozostałe jabłka i posiekaną marchewkę.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy