kompot & 171; Mojito&187; z agrestu z cytryną i miętą na zimę

40 min
12 porcji
Kompot
Janna, stock.adobe.com
0

Spróbuj ugotować pyszny kompot agrestowy Mojito z cytryną i miętą na zimę. Jagody nadają napojowi lekką cierpkość, a cytrusy i mięta — ten sam, niepowtarzalny aromat. Ilość cukru można dostosować do własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, oczyść suche ogony i dokładnie spłucz.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą i pokroić w plasterki.

Opłucz i posiekaj gałązki mięty.

W czystych słoikach umieść jagody agrestu, cytrynę i miętę.

Wlej wrzącą wodę, przykryj i odłóż na bok, aż całkowicie ostygnie.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i gotuj przez 3 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy