fasolka szparagowa w puszkach

25 min
20 porcji
Fasolka szparagowa w puszkach
shaiith, stock.adobe.com
0

To uniwersalny przedmiot obrabiany. Może być używany do przygotowywania różnych potraw i podawany jako przekąska. Fasolka szparagowa w puszkach jest chrupiąca, aromatyczna i umiarkowanie słona. Każdy może go ugotować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść fasolkę szparagową z grubych włókien, odetnij krawędzie. Pokrój długie strąki na kawałki nie większe niż wysokość słoika.

Wlej fasolę do wrzącej wody, gotuj przez 5 minut i wrzuć do durszlaka.

Umieść koperek, obrane ząbki czosnku i fasolę w przygotowanych słoikach.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i czarnym pieprzem.

Wlej marynatę do słoików i sterylizuj przez 10 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, dodaj ocet i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy