Solanka z pieczarkami to nie tylko pyszne danie na każdy dzień, ale także dobre przygotowanie na przyszłość, jeśli prawidłowo zwiniesz je w słoiki. Technologia gotowania prawie nie różni się od sałatek zimowych, a otrzymasz gotowe danie.
Składniki
- kapusta - 3 kg
- marchew - 500 g
- cebula - 500 g
- pieczarki - 1.5 kg
- ocet - 0.25 szklanki
- Olej roślinny - 250 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 0.5 szklanki
- sos pomidorowy - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Arbitralnie posiekaj pieczarki i gotuj je przez 5-7 minut.
Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i dodaj wszystkie pozostałe składniki do warzyw.
Doprowadzić wszystko razem do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1.5-2 godziny na małym ogniu, mieszając.
Rzuć mieszankę do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy