brzoskwinie z kością w syropie na zimę

20 min
8 porcji
Brzoskwinie z kością w syropie na zimę
Alisa, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebne będą owoce, które nie są duże. Ponieważ będą one konserwowane w całości, nie można obejść się bez sterylizacji. Poświęć trochę czasu, a pyszne brzoskwinie z kością w syropie będą gotowe. Wszystkie szczegóły w przepisie.

Składniki

  • brzoskwinie - 2 kg
  • cukier - 2 kg
  • kwas cytrynowy - 2 g
  • woda - 1,7 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie dokładnie spłucz ciepłą wodą.

Napełnij sterylizowane słoiki owocami.

Zagotuj wodę, dodaj kwas cytrynowy, cukier i gotuj przez 2 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików i sterylizuj przez 15 minut.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy