Sałatka z ogórków po polsku na zimę

25 min
8 porcji
Sałatka z ogórków po polsku na zimę
tynza, stock.adobe.com
0

Warzywa z tego przepisu są chrupiące, aromatyczne i delikatne w smaku. Każdy może z łatwością przygotować sałatkę z ogórków po polsku na zimę. Należy tylko ściśle przestrzegać określonych proporcji i zaleceń.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w plasterki.

Obierz czosnek i cebulę i zmiel w blenderze.

Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj musztardę w proszku, masło, cukier i sól. Przykryj i odstaw na 1,5 do 2 godzin.

Ułóż warzywa w słoikach i wlej powstały sok.

Sterylizuj przez 15 minut, wyjmij z patelni i wlej trochę octu do każdego słoika.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy