lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym i papryką na zimę

49 min
12 porcji
Lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym i papryką na zimę
Viktorija, stock.adobe.com
0

Nadal trwa debata na temat tego, który kraj jest ojczyzną lecho. Nie będę rozpraszał się rozumowaniem, ale raczej powiem ci świetny przepis na lecho z cukinii z koncentratem pomidorowym i pieprzem. Będziesz mile zaskoczony prostotą i smakiem tego dania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, obraną paprykę i cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj paprykę i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wymieszaj wodę z koncentratem pomidorowym, cukrem i solą.

Dodaj półfabrykat do smażonej cebuli i gotuj przez 5 minut.

Dodaj cukinię, przyprawy, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet i po 1 minucie wyjmij patelnię z pieca.

Rozłóż gorące lecho w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i dobrze zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy