Warzywa w stylu koreańskim od dawna są znane. To nie tylko marchewka, ale także cukinia, ogórki, buraki i wiele innych. Na przykład dzisiaj proponuję ugotować Kabaczek po koreańsku. Wskazane jest przyjmowanie młodych elastycznych owoców.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- marchew - 400 g
- papryka - 200 g
- cebula - 200 g
- czosnek - 20 g
- pietruszka - 30 G
- ocet - 50 ml
- cukier - 50 g
- Sol - 10 g
- mielona kolendra - 5 g
- Olej roślinny - 45 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj Kabaczek i marchewkę na koreańskiej tarce, pokrój paprykę w paski i posiekaj cebulę z czosnkiem i ziołami.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw do marynowania na 3 godziny.
Włóż Kabaczek do sterylnych słoików, sterylizuj je przez kolejne 15-20 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy