marynowane suszone śliwki na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Marynowane suszone śliwki na zimę
svittlana, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś marynowanych śliwek? Taka niezwykła przekąska stanie się prawdziwą gwiazdą podczas każdej rodzinnej lub świątecznej uczty. Oczywiście nie jest to najbardziej banalne rozwiązanie, więc mówię Ci, jak ugotować wszystko poprawnie.

Składniki

  • suszone śliwki - 2 kg
  • woda - 1.5 L
  • cukier - 400 g
  • ocet - 200 ml
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.
  • sól - 4 łyżeczka
  • koniak - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż suszone śliwki w słoikach i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw do całkowitego ostygnięcia i spuść tę wodę na patelnię.

Dodaj tam wszystkie pozostałe składniki marynaty, zagotuj i gotuj przez 2-5 minut.

Zalej marynatą suszone śliwki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy