dżem z porzeczek leśnych

45 min
4 porcje
Dżem z porzeczek leśnych
yuliakotina, stock.adobe.com
0

Każdy, kto ma słabość do domowego dżemu, z pewnością doceni ten przepis na leśną porzeczkę. Jeśli udało ci się kupić lub zebrać własne plony – ten przepis będzie na pewno przydatny w szczycie sezonu. Świeża jagoda nie jest przechowywana przez długi czas, ale pozostanie przez całą zimę

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp porzeczki cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5-7 minut i rozgnieść tłuczkiem.

Doprowadź obrabiany przedmiot do ponownego wrzenia, gotuj przez kolejne 25 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy