marynowana papryka z czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Marynowana papryka z czosnkiem na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Aby marynowana papryka była smaczniejsza i bardziej pikantna, zawsze gotuję ją z czosnkiem. Zimą możesz użyć go jako niezależnej przekąski, dodać do sałatek lub innych potraw. Na przykład w zupach, barszczach lub gulaszach – bardzo smaczne.

Składniki

  • papryka - 500 g
  • woda - 600 ml
  • czosnek - 5 ząbki
  • pietruszka - 2 gałązki
  • sól - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • Olej roślinny - 1 art.
  • ocet - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę losowo.

Zagotuj wodę, włóż do niej pieprz i gotuj przez 5 minut.

Włóż czosnek, pietruszkę i tę paprykę do wysterylizowanych słoików.

Dodaj pozostałe składniki do wody i zagotuj marynatę.

Wlać paprykę, wysterylizować słoiki przez kolejne 10 minut i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy