kapusta kiszona z kminkiem na zimę

50 min
4 porcje
Kapusta kiszona z kminkiem na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dodawać do kiszonej kapusty jasne przyprawy o wyrazistym smaku. Na przykład kminek jest idealny. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak najlepiej przygotować tak smaczny i zdrowy przedmiot.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę i zetrzyj marchewki.

Zetrzyj warzywa rękami solą i kminkiem, aż pojawi się sok.

Pozostaw kapustę pod uciskiem na 4-5 dni w temperaturze pokojowej do końca fermentacji.

Codziennie usuwaj piankę i przebijaj kapustę na dno drewnianym szpikulcem.

Umieść go w czystych, suchych słoikach, zamknij i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy