Uwielbiasz warzywa na zimę? W takim razie na pewno potrzebujesz tej kubańskiej przekąski z bakłażanem! Może to być sałatka, przystawka, niezależne danie. Można go dodać do gulaszu lub innych przepisów. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo uniwersalna opcja na każdą okazję.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój wszystkie warzywa losowo.
Ułóż w dużym rondlu warstwy: cebulę, marchewkę, paprykę, czosnek, bakłażany i pomidory.
Powtórz warstwy kilka razy, posypując je cukrem, solą i posiekanymi ziołami.
Wlej olej i gotuj warzywa pod przykryciem przez około godzinę na małym ogniu.
Włóż przekąskę do czystych, suchych słoików i sterylizuj przez kolejne pół godziny.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy