cukinia w puszkach

45 min
2 porcje
Cukinia w puszkach z talerzami
istetiana, stock.adobe.com
0

Cukinia i cukinia w cienkich talerzach są nie tylko bardzo przydatne, ale także piękne. Przypominają zielony makaron i świetnie wyglądają po podaniu. Oszczędzam ten przepis w sezonie warzywnym, kiedy nie ma gdzie ich położyć!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj cukinię i pokrój w cienkie plasterki.

Podgrzej słoiki w dowolny dogodny sposób i ułóż w nich warzywa. Dodaj tam ostrą paprykę.

Wymieszaj wodę z solą, cukrem i przyprawami i zagotuj.

Wlej ocet winny do słoików i natychmiast napełnij je wrzącą marynatą.

Sterylizuj słoiki pod pokrywkami przez około 10 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy