satsebeli ze skrobią na zimę

1 godz. 0 min.
9 porcji
Satsebeli ze skrobią na zimę
Gala, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz jak najgęstszy SOS satsebeli, jest jedna prosta sztuczka, jak go zagęścić. To skrobia. Ważne jest tylko, aby dodać go we właściwym czasie i we właściwej ilości, i to właśnie omówię szczegółowo w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż czosnek i całą paprykę przez maszynkę do mięsa.

Zostaw szklankę soku pomidorowego, a resztę wlej do warzyw.

Dodaj cukier, sól i przyprawy, zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Dodaj posiekane warzywa i gotuj przez kolejne 5 minut.

Rozcieńczyć skrobię w szklance soku i wlać do satsebeli. Dodaj tam ocet.

Gotuj sos przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy