zielone pomidory z czosnkiem na zimę

45 min
4 porcje
Zielone pomidory z czosnkiem na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jednym z moich ulubionych sposobów przygotowania zielonych pomidorów jest taki przepis z plasterkami czosnku i przypraw. Radzę wziąć młody czosnek – a wtedy nie trzeba go nawet całkowicie obrać. I tak odda swój zapach, a zaoszczędzisz czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w kliny. Ułóż je z czosnkiem, liściem laurowym i pieprzem w sterylnych słoikach.

Zalać wrzącą wodą, odstawić na 15 minut pod przykryciem i odcedzić.

Dodaj do niego cukier, sól i ocet, ponownie zagotuj, ponownie zalej pomidory i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy