dżem jabłkowy z żelatyną

40 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z żelatyną
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Mój przepis na dżem jabłkowy z żelatyną jest szybki i łatwy, a wynik na pewno Cię zachwyci. W końcu jest to świetny sposób na zachowanie aromatu i smaku jabłek przez długi czas. Żelatyna nadaje dżemowi idealną konsystencję i ułatwia konserwowanie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i drobno posiekaj.

Dodaj 0,5 szklanki wody, gotuj jabłka do miękkości i posiekaj blenderem.

Rozcieńczyć żelatynę w pozostałej wodzie zgodnie z instrukcją.

Ponownie zagotuj półfabrykat jabłkowy i gotuj przez 2 minuty.

Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, wymieszaj i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy