kompot malinowy na zimę

25 min
4 porcje
Kompot malinowy na zimę
buena17, stock.adobe.com
0

Gotowanie kompotu malinowego na zimę wymaga pewnej ostrożności, ponieważ jest to bardzo delikatna jagoda i łatwo się gotuje. I ważne jest, abyśmy utrzymywali go tak nienaruszonym, jak to możliwe i nie otrzymywali owsianki jagodowej. Mówię Ci, jak to zrobić!

Składniki

  • Malina - 1 kg
  • woda - 2 L
  • cynamon - 1 różdżka
  • cukier - 1.5 szklanki
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj maliny, zalej wodą i zagotuj.

Dodaj cukier i cynamon i gotuj przez kilka minut, aż cukier się rozpuści.

Dodaj sok z cytryny i wlej wszystko do sterylnych słoików.

Zwiń słoiki tymi samymi sterylnymi pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy